yükseltilmiş yatak

yükseltilmiş yatak

Yükseltilmiş yatak ne demek ?

Derin uyku, yüksek performansın önemli bir parçasıdır. İyi bir gece uykusundan sonra vücudumuz daha iyi çalışır; zihin hızlanır, hafıza düzelir, daha fazla yağ yakarsınız ve hücreleriniz enerji yapımında daha iyi hale gelirler.

İnsanların yüzde 80'i en azından ara sıra uykusuzlukla karşı karşıya kalırken, kimilerimiz için ise; günümüz şartlarında, iyi uyuyabilmek hiç bu kadar değerli olmamıştı.

Ve şimdi daha iyi uyuyabilmek için yeni birşey önereceğim: eğimli yatak terapisi...

Yapmanız gereken tek şey, yatağınızın üst kısmını birkaç santim yükseltmek. Çok basit, ücretsiz ve bu gece hemen deneyebilirsiniz!

Böyle bir eğimde uyumak benim için de yeni bir deneyim oldu ve bence birçoğunuz için ''devrim niteliğinde bir uyku'' olacak.

Neden eğimli bir yatak daha iyi uyumanıza yardımcı olur?

Uyku psikoloğu, girişimci ve yazar Dr. Günther W. Amann-Jennson, hem vahşi hayvanların hem de evcil hayvanların, kafaları yukarıda olacak şekilde yatmaktan hoşlandıklarını gözlemledik diyor. Bu gözlem, yerçekiminin uyku üzerindeki etkilerini incelemesine sebep oldu.

Uyuduğumuzda, beyin omurilik sıvısı ,gün boyunca beynimizde biriken artıkları gidermek için glia adı verilen özel beyin hücreleriyle çalışır -temel olarak beynimizin bahar temizliğidir-. Bu sürece glifatik drenaj denir ve uykunun en önemli yönlerinden biridir.

Eğimli uyku, bu drenajı iyileştirmeye yardımcı olur. Gece 7-8 saat boyunca yatay bir şekilde yatmak, beyin omurilik sıvısını beynimize az ya da çok eşit olarak dağıtır, çünkü tamamen düzdür. Sıvının dağılmasının bile kafa içi basıncı,arttırarak beyninizin hücresel atıkları temizleme ve uyurken iyileşme yeteneğini azaltır. Yatağınızın yüksekliğini birkaç cm yükseltmek, beyninize yerçekimi ile alakalı doğru ipuçları verir, vücudunuzun doğal yönünü geri kazandırır ve glifatik drenajı destekler.

Beynin negatif etkilenmesinin yanı sıra, yatay olarak uyumak; gözler, kulaklar, yüz, sinüsler ve hatta diş etleri üzerinde sürekli baskı uygular. Kafatasımızdaki artan basınç nedeniyle başın tamamı gece boyunda aşırı yüklenmiştir.

Uzay tıbbı alanındaki araştırmacılar bu etkileri ilk elden hemen gördüler. Astronotlar uzayda olduğunda, beyinde aşırı sıvı birikmesi, arasında migren, glokom, Meniere hastalığı gibi semptomlara neden olduğu belirlenmiştir.

Tıbbi antropolog Dr. Sydney Ross Singer; eğimli yatmanın migren hastaları üzerindeki etkilerini test etti. Yüz hastanın başları % 10'dan% 30'a kadar yükseltildi. Bunların çoğu sadece birkaç gece içinde, semptomlarında bir iyileşme hissetti ve daha iyi dinlenmiş olmak ve daha az sinüs tıkanıklığı olmak gibi birçok ek faydalar sağladılar.

Gunther’e göre, eğimli uyku sadece migrene yardım etmekle kalmıyor, kan basıncını düşürebiliyor, su tutulmasını azaltabiliyor, varisli damarları iyileştiriyor. Ve hatta bazı araştırmacılar hastalığın kısmen aşırı basınca bağlı olduğuna inandığı için Alzheimer’ı önlemeye yardımcı olabiliyor diyor. İlgi çekici bir teori ve daha fazla çalışmayı hak eden bir araştırma alanı...

Uyku esnasında, eğimde uyumak, “gylampatik sistem– santral sinir sistemindeki metabolik artıkların temizliğinde rol oynayan sistem”le toksik atıkları atmada eşsiz bir metod kullandığını ortaya çıkarmıştır. Daha da ilginci, beyin hücrelerinin, uyku sırasında %60 kadar büzüşüp, küçülerek, atıkların rahatça atılmasını sağlamasıdır, bu işlem eğimde çok daha efektif çalışarak, yokuş aşağıda bağırsaklara boşaltımı rahatlatır.

Bu, ağır metallerin, patojenlerin ve diğer zararlı maddelerin beyinden detoksifikasyonuna yardımcı olabilir. Kronik Beyin Omurilik Venöz Yetmezliği (CCSVI) adı verilen bir durum kronik hastalıklarda çok yaygındır. CCSVI'da beyinden kan ve lenf akışı tehlikeye girerek nörolojik sorunlara neden olur. CCSVI'nın düz bir şekilde uzanırken daha da kötüye gitmesi yaygın bir semptomdur.

Eğimli uyku, omurgayı düzleştirmek ve kasları, fasyaları, bağları ve tendonları güçlendirmek için yeterlidir. Eğimli uyku, omurganın dejenerasyonunu ve yaşlanma ile bağlantılı bağ dokusunun bozulmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca kifoz, lordoz ve skolyoz gibi zayıf postüral koşulların yanı sıra, huzursuz bacak sendromunun (RLS) semptomlarını azaltabilir.

Uykuda apne ve solumun durması konusunda yapılan çalışmalarda alınan sonuçlar çok başarılı.

Eğimli uykuyu deneyen insanlar:

Derin uyku,
Daha az baş ağrısı ve migren,
Hafızada iyileştirmeler,
Daha iyi konsantrasyon,
Daha hızlı zihinsel çözümü deneyimliyorlar.


Ve tüm bunlara ek olarak, asit reflüsünü hafifletmek için yatağınızın başının yükseltilmesi konusunda da iyi bir araştırma var. Yatay olarak yatmak, mide asidini gece boyunca yükselterek sizi rahatsız eder; başınızı yukarıda tutmak, asidin yükselmesini önlediği için; mide asit reflüsü hissetmezsiniz.

Eğimli uykuyu bir süredir deniyorum ve benim için çok işe yaradı. Uykum ne kadar daha iyi ve daha derin olduğunu biliyorum. Uyku kalitemde çok büyük bir fark gördüm. Denemenin ne kadar basit olduğu göz önüne alındığında, gerçekten kaybedecek bir şeyiniz yok.

İşte tam olarak yatağınızı nasıl yükselteceksiniz?


Eğimli yatak terapisi uykusu Eğimli yatak terapisi uygulamak için yatağınızın başını 15 cm ile 23 cm arasında yükseltmek isteyebilirsiniz, böylece başınız % 10 i la% 30 yükseklikte olacaktır. İlk başta garip gelebilir ve iyi bir gece uykusu alacak kadar rahat olmak istersiniz, bu yüzden önce 15 cm'lik yükselmeyle başlayın ve oradan yukarı çıkın.

Bunun için yatağın ayaklarının altına, yatağınızı güvenli yükseltecek bir çözüm bulmalısınız. Örneğin battaniye, eski kilimler iyi bir seçim olabilir, güzelce katlayarak yükseltebilirsiniz. MDF parçaları, kitap veya içi dolu tuğla da güzel bir çözüm. Sadece güvende ve kaymayacaklarından emin olun. Bir diğer çözüm; yatak altında ayak var ise, ön ayakların çıkartılması, veya 15 cm baza ayağı takılması gibi. Yakındaki bir mobilya ustası ile bunu hemen çözebilirsiniz.

Maalesef aynı sonucu, sadece yastıkları artırmak yolu ile yapmak mümkün değil, o zaman boyun ve omurilik zorlanıyor.

Bu konuda bana yazabilirsiniz.Ayrıca tüm uyku sorunlarında, travma çözülümü nefes terapilerinin çok olumlu geri bildirimleri olmakta, deneme seansı için özel çözümler sunabiliyorum.

Eğimde uyumak,ilk başta biraz garip oluyor ama sonuç çok başarılı.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
E-mail ile üye olmayı unutmayın!

E-mail ile üye olmayı unutmayın lütfen! Makaleler, yemek tarifleri, moral yazıları, etkinlikler ve tamamen eğleneceğinizi düşündüğüm paylaşımlarda dahil olmak üzere bir dizi iyiliğin küratörlüğünü yapıyorum, irtibatta kalmak isterseniz email adresinizi bırakın oldu mu...