Uyku öncesi ve sonrası

Minik adımlar, rutin alışkanlıklara dönünce , hayata kattığı lezzeti ve olumlu yanlarını ne kadar yazsam, sayfalar yetmez.

Yıllardır okuduğum bir sürü kitap,yazı,blog, aldığım eğitimlerden kazanımlarım, önce karalama notlarla başladı. Yazmaz isem, unuturum, arkadan zaten sürekli dürteleyen disleksiyam var iken, yazmak şart.

Mesela hep manuel ajandam oldu, Betül Mardin gibi, bir süre hepsini tuttum, sonra evde temizleme ve konmari methot çalışırken, ajandaları geridönüşüme gönderdim.Ama not almanın hep iyi yanlarını gördüm.

Her gece yatmadan önce, minik bir fırça dolusu hindistan cevizi ile dişlerimi fırçalıyorum.Para verilerek alınan diş macunu faslını bırakalı çok oldu.Banyomda ayrı bir kapta, diş macunu ile okaliptus esansiyel yağını karıştırdım, benim diş macunum bu, bazen içine karbonat atıp, dokusunu değişitiriyorum ama sürekli yapmıyorum. Dişlere sürekli aşındırıcı uygulamayı uygun bulmuyorum. Rutini dilsil ile bitiriyorum, ağzımız kendi başına bir alem, dilimizin üstü başka hikaye, ne kadar kirli olabileceğine inanmak için dilsil kullanmanızı tavsiye ederim.

Yastığımın altında her zaman minik bir defter duruyor, o gün olan ve şükran duyduğum 3 şeyi yazıyorum. Şükran duygusunu taze tutmak ve yatmadan önce kalbi yumuşatmak bana hep iyi geliyor. Günün sonunda genelde, hep negatif akılda kalıyor, halbuki ne kadar çok olumlu şeyler oluyor,yazarsam olumsuz, olumluya dönüşüyor.

Uyandığımda, bir kedi gibi bolca gerinirim.Penceremde tülde dahil hep açıktır. Pencerem sadece yeşilliğe bakıyor, bu anlamda çok şanslıyım.

Sonra en az 5 derin serbest nefes alırım, çene kilidimi gevşek tutarak.

Enerjimi açarak, mavi bir ışığın beni sarmaladğını düşünür, kendimi koruma altına alırım

Yeni başlayacak gün için şükran duygusu içinde, bugün hayatımda olmasını istediğim niyetime odaklanırım. Bazen aklımdan birkaç tane niyet geçer, geleni kabul ederim. Hayata ve yeni güne minnetle , güne başlarım.

Ağzımda bir tatlı kaşığı hindistan cevizini gevelerke, Pati'nin kumu, yemeği, evi havalandırmak gibi ilk rutin işlerden sonra, hemen en az 15 dakika olmak üzere meditasyona otururum. Güne odaklanmamı ve merkezlenmemi sağlar.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
E-mail ile üye olmayı unutmayın!

E-mail ile üye olmayı unutmayın lütfen! Makaleler, yemek tarifleri, moral yazıları, etkinlikler ve tamamen eğleneceğinizi düşündüğüm paylaşımlarda dahil olmak üzere bir dizi iyiliğin küratörlüğünü yapıyorum, irtibatta kalmak isterseniz email adresinizi bırakın oldu mu...