uyku için sprey yapımı

uyku için sprey yapımı

Uyku için evde şahane bir sprey yapımı

Günün sonunda, ne kadar yorgun olsam da bazen uykuya dalmak zor olabilir.

Neyse ki, ışıkları kısmak ve yatmadan önce bitkisel çaylar içmek de dahil olmak üzere, uyku kalitesini doğal olarak iyileştirmenin yollarını buldum. Bunlardan biri de; bu rahatlatıcı yastık spreyi, hem uykuya geçişi kolay kılıyor hem de yastık ve oda şahane kokuyor

Öyleyse basit bir koku spreyi uykunda bir fark yaratabilir mi? İyi soru!

Yıllar boyunca uykuyla ilgili birçok soru aldım… Sağlığımız için uykunun ne kadar gerekli olduğu hakkında çok şey öğrendim. Aslında, iyi, kaliteli bir uyku olmadan sağlıklı olmanın bir yolu yok.

Ben bazen çok yorulduğumda, uykuya dalmakta çok zorlanırdım. Uyku rutinime önce birçok minik eklemeler yaptım, bunlar hakkında tek tek yazacağım. Hepsi faydalı oldu ve hepsini paylaşacağım.

Bu nedenle, yastığa kafayı koymadan önce, mis gibi, tüm gün gergin olan bedeni rahatlatmanın bir şekli ise KOKU.. Koku, aşırı uyarılmış beyinimizi, uykuya hazırlanmak için güçlü ve rahatlatıcı bir sinyal gönderebilir.

Uyku İçin Kanıtlanmış Uçucu Yağları sıralamak gerekir ise,

Yatıştırıcı Ylang Ylang

Söylemesi biraz zor olabilir, ancak ylang ylang güçlü bir dinlendirici. Eşsiz kokusu parfümcüler tarafından sıkça kullanılıyor ( popüler Chanel No. 5! 'de özellikli bir bileşen olarak bulunur).

Ylang ylang, anksiyeteyi hafifletmek ve daha dinlendirici bir uyku için sakinleştirici olarak kullanılmıştır. Kadınsı bir çiçek kokusu olmasına rağmen, 2016'daki bir çalışma kaygı karşıtı yararlarının erkek fareler için daha belirgin olduğunu gösterdi (ilginç!).

Stres Giderici Bergamot

Bergamot esansiyel yağı, turunçgiller ailesinin diğer yağları gibi, gerginlikleri azaltmaya yardımcı olan canlandırıcı bir kokuya sahiptir. Bu yağ çok yönlüdür çünkü zihni rahatlatırken ruh halini gençleştirmek için de kullanılabilir. (Bergamot son derece fototoksiktir… ama bu, bir gece yastık spreyi için de sorun teşkil etmez)

Rahatlatıcı Lavanta

Lavanta, hem kokusu hem de cilt iyileştirici özellikleri için en popüler esansiyel yağlardan biridir. Aynı zamanda, zihni gevşetme ve uyku kalitesini arttırma kabiliyeti ile bilinir. Bir çalışmada, uykudan mahrum kolej öğrencileri, lavanta veya plaseboyu soludular. Lavanta kullananlar daha iyi uyudular ve uyandıktan sonra daha tazelenmiş hissediyorlardı.

Taşıyıcılar

Uçucu yağlarla bir şey yaparken yağları güvenli bir şekilde seyreltmek için bir taşıyıcı yağ kullanılır. Ben bu spreyi, uçucu yağları dağıtmak için alkol kullandım. Alkol ayrıca kumaşlara zarar vermez veya leke yapmaz, hızla buharlaşır.

Yastık spreyi yapımı

Bu ev yapımı yastık spreyini birkaç haftadan beri kullanıyorum ve daha derin uyuduğumu ve uyandıktan sonra daha rahat hissettiğimi farkettim.

İçerikler

4 drop ylang ylang esansiyel yağı

2 damla lavanta esansiyel yağı

8 damla bergamot esansiyel yağı

1 tatlı kaşığı alkol

temiz içme suyu

küçük bir sprey şişe

Tüm içerikleri şişenin içinde bir araya getirin, en son su ekleyin. Sprey şişesinin kapağını kapatın ve iyice sallayın. Spreyi kullanmak için yatmadan birkaç dakika önce bir yastığa biraz uzaktan, sıkın.

Her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkaladığınızdan emin olun.

Uyku rutininizde herhangi bir koku veya uçucu yağ kullanıyor musunuz?

Daha iyi bir uyku elde etmenize en çok ne yardımcı oldu? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
E-mail ile üye olmayı unutmayın!

E-mail ile üye olmayı unutmayın lütfen! Makaleler, yemek tarifleri, moral yazıları, etkinlikler ve tamamen eğleneceğinizi düşündüğüm paylaşımlarda dahil olmak üzere bir dizi iyiliğin küratörlüğünü yapıyorum, irtibatta kalmak isterseniz email adresinizi bırakın oldu mu...