kuru fırçalama

kuru fırçalama

Kuru fırçalama

Kuru fırçalama kelimesi birçok danışanımın, dostumun direk kafasını karıştırıyor. Bu nedenle bu konuyu özellikle yazmak istedim.

Bir konuyu yazarken veya paylaşırken, dikkat ettiğim ilk unsur, bana iyi geldi mi? Rutine koyup, sonuçlarını şahane şekilde almaya başlayınca, o zaman paylaşmadan önce, "Bir de başkaları ne diyor", diyerek internette geziniyorum.

Muhtemelen saçlarını ve dişlerini (umarım doğal diş macunu ile, tarifi yakında blogta olacak) fırçalarsın, ama cildini fırçalar mısın?

Benim cildim o kadar kuru ki, herşeyi denedim, hamam, kese, yağlar, bol su içmek, özel kremler kullanmak hatta hindistan cevizi yağına tabiri caiz ise bulanmak... Bu rutinlere eklenen kuru fırçalama ile başka birçok faydası ile de tanışarak, yaptığımdan çok memnunum.

Nelere mi iyi geliyor? Kuru fırçalama lenfatik drenaja yardımcı olmak gibi pek çok potansiyel faydası vardır.

Peki bu nedir ve neden yapmayı rutine eklemelisiniz?

Kuru Fırçalamanın Yararları

Uzun zamandır cildimi fırçalamaktayım, çünkü harika hissediyorum ve cildimi daha yumuşak yapıyor, ancak başka faydaları da var:

1. Lenfatik Destek

Lenfatik sistem, vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır. Vücutta lenf taşıyan organ ve lenf düğümleri, kanallar ve damarlardan oluşur. Bu lenf damarlarının birçoğu derinin hemen altındadır. Kuru fırçalamanın destekçileri olarak, cildin düzenli olarak fırçalanmasının vücuttaki normal lenf akışını uyarmaya yardımcı olduğunu ve vücudun doğal olarak kendini detoksifiye etmesini sağladığını biliyoruz. Ayrıca cildimiz ağır metallerin atıldığı en önemli saha, buna yardımcı olmak için, hamam, sauna, kese şahane araçlar ve bir de rutin kuru fırçalama eklerseniz, alınan sonuçlar çok başarılı olur.

2. Pul pul dökülme var ise,

Fırçalama ile ölü hücreler dökülür ve cilt yenilenmeye başlar, doğal nem dengesi oluşur ve cilt mis gibi nemli, güzel kokan yumuşak hale gelir.


3. Temiz Gözenekler (ve Küçük Gözenekler!)

Cildin soyulmasının ilave faydası, gözeneklerden yağ, kir ve artıkların temizlenmesidir. Yüz için daha küçük ve yumuşak bir kuru fırça kullanın (burada daha sert vücut fırçasını kullanmayın… cidden acır ve yıpranır!). Yüzümün daha yumuşak olduğunu ve gözeneklerimin görünümünün küçüldüğünü fark ettim.

4. Selüliti azaltır

Kanıt var mı, benim yaptığım birçok çalışma sonrası, selülitlerim yok denecek hale geldi, kuru fırçalama kesin bu durumu destekledi, kuru fırçalama kendimi harika hissettiriyor ve cildi daha yumuşak yapıyor, bu yüzden denemenin gerçekten dezavantajı olabilir mi?

5. Doğal Enerji Artışı

Nedenini açıklayamam ama kuru fırçalama her zaman bana doğal bir enerji artışı sağlıyor. Bu nedenle, gece kuru fırçalama yapılmasını tavsiye etmem ama sabahları harika, kahveden önce uyanmak için yöntem. Sanırım nedeni, kan dolaşımını arttırdığı için aynı zamanda enerjiyi de arttırmasıdır. Her iki durumda da, sadece sabah rutininin bir parçası olarak günün erken saatlerinde, esansiyel yağ desteği ile yapıyorum. Kış aylarında solunuma yardımcı olan esansiyel yağları, yaz aylarında ise tatlı kokular tercih ediyorum.

Kuru bir Fırça Seçme

Ben doğal bir kıl fırça kullanıyorum, direk bir marka vermek istemiyorum. Bana özelden yazarsanız, nereden aldığımı söyleyebilirim.

Kuru fırçalamaya başladığınızda önce daha yumuşak bir fırça kullanın. Daha sonra daha sert olan başka bir fırçaya geçebilirsiniz.

Yöntem

Kuru fırçalama, tüm vücutta günlük olarak, tercihen duştan önce sabah yapılabilir. Hafif bir fırça ve yumuşak basınçla başlayın. Daha sert bir fırça ve zamanla daha sıkı bir baskı uygulayın.

Ayaklardan başlayarak ayaklarımın altını fırçalarım ve uzun, yumuşak hareketlerle bacaklarımdan yukarı doğru ilerliyorum. Genellikle derinin her bölümünü 10 kez fırçalarım. Lenf akışı için, lenf sisteminin boşaldığı kalp / göğüs bölgesine doğru yukarı doğru fırçalarım.

Önemli bir kural, daima vücudun merkezine doğru fırçalayın.


Aynı işlemi ellerde avuç içi ile başlayarak ve kalbe doğru fırçalayarak kollarla tekrarlayın.


Mide ve koltuk altlarında, saat yönünde dairesel hareketlerle fırçalayın.
Daha hassas bir fırça ile yüzüme geçiyorum.


Not: Çok sert fırçalamayın! Yumuşak ve pürüzsüz bir uzun fırçalama çoğu zaman en iyi sonucu verir. Cildiniz fırçalandıktan sonra hafif pembe olmalı, ancak asla kıpkırmızı veya acı olmamalıdır. Acıyorsa, daha az baskı uygulayın!

Peşine güzel sıcak bir duş almanızı öneririm, işlem sonrası bedeni ve fırçayı koklayın, çıkan kokuya bakarak, cilt tarafından ne kadar detox olduğunuzu görebilirsiniz.

Kıllar sonunda yıpranacağı için fırçayı 6-12 ayda bir değiştirmenizi öneririm. Ayrıca ölü cilt hücrelerini çıkarmak için fırçayı birkaç haftada bir beyaz sabun ile yıkamalı ve kurutmalısınız.

Bana cildiniz için yaptığınız özel rutinlerden bahsetmek, paylaşmak isterseniz lütfen yazın,

Sevgi ile kalın,

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
E-mail ile üye olmayı unutmayın!

E-mail ile üye olmayı unutmayın lütfen! Makaleler, yemek tarifleri, moral yazıları, etkinlikler ve tamamen eğleneceğinizi düşündüğüm paylaşımlarda dahil olmak üzere bir dizi iyiliğin küratörlüğünü yapıyorum, irtibatta kalmak isterseniz email adresinizi bırakın oldu mu...