Dolap Karmaşasını Sonlandırmak İçin 10 Adım

Dolap Karmaşasını Sonlandırmak İçin 10 Adım

DOLAP KARMAŞASINI SONLANDIRMAK İÇİN 10 ADIM

Bir yere giderken, "Hiç kıyafetim yok gibi hissediyorum,halbuki yeni birşey asacak yer yok" , "Bir sürü kıyafetim var ama artık için de kendimi, kendim gibi hissetmiyorum" diyorsanız, belki de DOLAP DETOKS ZAMANI"nız gelmiştir.

Ön detoks (detoksunuzdan birkaç gün önce);

* Arka arkaya 2 gün veya tam bir gün veya birkaç saat kendinize ayırın, bölünmeyecek şekilde planlayın.

* Atıştırmalık, yemek istediklerini hazırlayın ki ayıracağınız zamandan çalmasın, sizi yormasın.

* En sevdiğiniz iyimser müziklerden bir çalma listesi hazırlayın, dolabı düzenlerken keyifli bir müzik çok güzel olacaktır.

* Büyük kalın siyah çöp poşetleri tedarik edin.

10 Adımda Dolap Detoksu

1. Dolabınızın bir iki fotoğrafını çekin.

Bu sizin "önceki" resminiz, "Buraya asla geri dönmeyeceğim" hatırlatıcınızdır.

2. Dolabınızı boşaltın ... evet her şeyi.

Tüm o şeyleri oradan çıkarın. Projeyi tamamlamak için ekstra motivasyon için, tüm giysilerinizi ve dolabınızda her ne varsa yatağınızın üstüne atın.

3. Dolabınızla ilgili diğer eşyalarınızı bulun

Eğer (benim gibi) başka dolaplarda, çekmecelerde, kutularda veya hurçlarda, yatağın altında giysileriniz, aksesuarlarınız veya ayakkabılarınız varsa, bunları da dışarı çıkartın ve yatağınızın üzerine boca edin. Günün sonunda en kötü ihtimal, koltukta yatarsınız. J

4. Şimdi bu yığının fotorafını çekin, selfie çekin, hatta beni de etiketleyin. @yesimtalya

Bu sizin “ALLAM YA’, bu kadar çok şeyim olduğu hakkında hiçbir fikrim yokturesminiz.

Şimdi durun, oturun ve yığını izleyin. Tüm o ağırlığı fark edin.
Bu gerçekten önemli bir adım… Tebrikler.

Zar zor kullandığım bir yığın şey üzerine yaptığım zaman, para ve enerji yatırımından rahatsız olmak benim bırakmamı sağladı. Umarım senin için de aynı şey olacak.

5. Her şeyi sıralamaya, yığınlara ayırmaya başlayın. Odada farklı alanlar oluşturun.

Müziği açın ve bu adımda bir fincan kahve ve atıştırmalıklar için mola verin.

Başlayalım mı?,

YIĞIN 1 Sevgi: Bu parçaları seviyorum, bana çok yakışıyorlar ve sık sık kullanıyorum, kalsınlar.

YIĞIN 2. Belki: Bunu saklamak istiyorum ama nedenini bilmiyorum. Bu, sezon dışı eşyaları da içerebilir.

YIĞIN 3: Bağış: Bu eşyalar bedenime veya hayatıma uymuyor, başkalarına fayda sağlayabilir, "dolap" gibi uygulamalarda satabilirim

Yığın 4: Çöp Kutusu: Bu eşyalar kötü durumda, temizlik bezi olarak kullanılabilir ya da geri dönüşüm kutusuna gidecekler... Lütfen o poşete koyduğun herşeye teşekkür et, sana hizmet ettiler.

Yığın 5: Tamir & Dönüşüm "Belki o elbisenin boyunu kısaltırsam, bu sezon beline bir kemer ile şahane olabilir" yığını, terziye gidecek şekilde paketleyin. Her mahallenin,tekstil sektörüne direnen şahane bir tamirat terzisi vardır, o tatlı insanı bulun ve bir ilişki geliştirin.

6. Yığın 1 hariç ve Yığın 2 hariç her şeyi çöp poşetlerine koyup kaldıracağız.

Dolabınıza bir şey eklemeden önce, tutmadığınız yığınlardaki herşeyi siyah çöp poşetine koyun, kaldırın. Bunları dolaptan, odadan ve evinizden çıkarın. Vedalaşmalarını geciktirerek bu öğeleri tekrar ziyaret etme cazibesine kapılmayın.

7. Saklayın.

Emin olmadığınız öğeler varsa bunları kaldırın. Onları başkasına vermeyin ve dolabınıza da koymayın.Ortadan kaldırın.Bu eşyaları en az 3 ay saklayarak biraz ayrılın. Birkaç ay sonra, bir daha bakarsınız, ne hissediyorsanız, değerlendirirsiniz . O zamana kadar bu eşyalarla olan duygusal bağlarınızı koparmış ve dolabınızda gerçekten ne istediğiniz veya neye ihtiyacınız olduğuna dair daha fazla bilgiye sahip olacaksınız.

8. Kendiniz Olun

Artık giydiğiniz, vücudunuza ve yaşam tarzınıza uygun ve umarım giymekten hoşlandığınız kıyafetlerle baş başa kaldınız. Belki eksikler çok net…

Tüm bu eşyaları güzelce düzenleyin, pırıl pırıl asın, katlayın, düzenleyin ve daha hafif ama efektif dolabınıza hayran hayran bakın.

9. Telefonu elinize alın

Detokslu dolabınızın birkaç fotoğrafını çekin. Hatta bir selfie çekip, beni de etiketleyin @yesimtalya

10. Suçlu hissetmeyi de bırakın.

Dolabınızdaki herhangi bir şeyi bıraktığınızda, suçluluğun da gitmesine izin verin. Suçu bırakmanın en iyi yolu, suçun yerini neşenin ve sevginin almasına izin vermektir.

Kendinize, hayatınızda suçluluk duygusu için yeriniz olmadığını hatırlatın.

Not: Bu adımların bir versiyonunu evinizdeki herhangi bir çekmece, dolap, dolap veya odaya uygulayabilirsiniz.

>Duygusal Detoks: vazgeçmeniz gerekenler

Özgür olmak istiyorsanız, kıyafet ve diğer eşyalarınızdan vazgeçin...

>Bugün vücudunuza uymayanlar... Çok küçük? Çok büyük? Her iki durumda da çıkarın onu. Kilo dalgalanması ile mücadele etseniz bile, kendinize bir mola verin. Çok küçük giysileriniz sizi küçültmüyor ve çok büyük giysileriniz sizi büyütmüyor. Kendini ve bugün sahip olduğunuz bedeni kabul ettiğinizde ne olacağını görün ve bunun için giyin.

Eğer bu değişirse, kıyafetlerinizi değiştirin.

>Birisi size asla giymeyeceğiniz birşey verdi. Hediyeyi verildiği niyetle kabul edin ve sonra devam edin. Asla giymeyeceğiniz bir şeyse, başkasına iletin.

>Yaşam tarzınıza uymayanlar. Önceki bir yaşam için giydiğiniz kıyafetler mi? Yoksa sahip olmayı arzuladığınız bir yaşam için mi tutuyorsunuz? Şu an sahip olduğunuz yaşam için giyinin, onun içinde daha kolay ve zarafetle ilerleyeceksiniz. Gerisi gidebilir.

>…için çok fazla para harcadınız. Şimdi bırakmazsanız, tekrar tekrar ödersiniz. Yeterince bedel ödediniz.

>Size üzgün veya kötü hissettiren, dolabında üzücü bir durumu veya kötü bir zamanı anımsattıkları için ya da herhangi bir şekilde yeterince iyi olmadığınızı hissettirdikleri için sizi aşağıya çeken eşyalar varsa, buna izin verdiğinizi bilin. Eşyaları bırakınca olumsuz duygulardan da vazgeçersiniz.

Kendiniz için şahane birşey yaptınız, kollarınız ile kendinizi şimdi sımsıcak sarmalayın, müziğin sesini açın hatta, haliniz kaldıysa dans edin.

"Tek başıma yapamam, birlikte yapalım" derseniz lütfen bana ulaşın, yüz yüze veya online danışmanlık verebilirim.

Tüm iyiliği ile gelsin,

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
E-mail ile üye olmayı unutmayın!

E-mail ile üye olmayı unutmayın lütfen! Makaleler, yemek tarifleri, moral yazıları, etkinlikler ve tamamen eğleneceğinizi düşündüğüm paylaşımlarda dahil olmak üzere bir dizi iyiliğin küratörlüğünü yapıyorum, irtibatta kalmak isterseniz email adresinizi bırakın oldu mu...